About
OML

Hello you! Mijn naam is Kirsten Lofers Adema en ik ben de oprichter van OML en eigenaresse van Het Branding Bureau. Benieuwd naar meer? Lees hieronder mijn verhaal.

Hoe het allemaal begon...

Kirsten Lofers Adema Ondernemen met Lef OML Girlontherun
Ik als 'Girlontherun', foto door Jasmine Janissen (2012)

Mijn eerste lef momenten

Mijn eerste eigen ‘lef momenten’ ervaarde ik tijdens mijn studententijd (bijna 10 jaar terug). Naast mijn HBO-studie in Amsterdam werkte ik destijds in de weekenden bij mijn bijbaan en vulde ik mijn overgebleven vrije uurtjes met hardlopen óf bloggen over hardlopen. Toen mijn blog bekender werd kwamen er ook ineens uitnodigingen binnen voor pers-evenementen. Een nieuwe wereld opende haar deuren voor mij. Ik leerde in korte tijd heel veel mensen kennen, waar ik tot op de dag van vandaag nog contact mee heb. Een waardevol netwerk. Maar het bracht mij vooral op plekken en in situaties waarin ik mij verre van op mijn gemak voelde. Naar zulke events gaan en daar ter plekke netwerken, dat vereiste voor de jonge ik toen een hele hoop lef. Er werden continu foto’s gemaakt, ik ontving gratis spullen en ik hoefde ineens voor veel evenementen niet meer te betalen. In de weekenden, wanneer ik met een paar drankjes teveel op uit was met vrienden in Amsterdam, werd ik ineens door (voor mij) wildvreemden herkent als ‘Girlontherun’. Stond ik daar net met een cocktail in mijn hand te genieten van mijn kostbare vrije tijd. Ik kon wel door de grond zakken.

You are your branding.

En daar ging het dan ook voor mijn gevoel fout. Online deelde ik enkel over hardlopen en mijn passie ervoor, maar privé had ik ook een leven en was ik dus niet persé 24/7 die sportende ‘healthy’ girl. Omdat ik naast mijn blog ook nog studeerde, bijbaantjes had en een privéleven… besloot ik te stoppen met bloggen. Ik moest keuzes maken en op dat moment leek dit de beste oplossing. Het heeft echt nog een aantal jaar geduurd voor ik niet meer als ‘Girlontherun’ gezien werd en dat ik zelf zoekende was naar wie ik nu on- én offline wilde zijn. In deze jaren heb ik onwijs veel geleerd over ‘personal branding’, maar dus ook direct de keerzijde ervaren. 😉

Ondernemers helpen

Na een lange zoektocht (inclusief verre reis naar Azië, haha) bleek de oplossing ‘loondienst’ na een aantal jaar het ook niet te zijn voor mij.. En dus besloot ik in 2019 samen met een vriendin all-in te gaan en ons eigen bedrijf te starten. Vanuit vaste dienst gingen we beide volle onzekerheid tegemoet. De beste beslissing ooit. Ruim een jaar later is er weer veel veranderd en heb ik inmiddels zelfstandig Het Branding Bureau opgezet, waarbij ik ondernemers help bij het vormgeven van hun bedrijf en vooral het zichtbaar laten groeien in de richting die zij willen. Uit ervaring weet ik inmiddels wat (goede) personal branding kan bijdragen en ook hier help ik ondernemers graag bij. En toch ontbrak er nog wat. In de voorbijgaande jaren heb ik meer dan 30 domeinnamen aangekocht en misschien wel evenveel Instagram accounts aangemaakt, omdat de passie voor het bloggen en contentcreatie nog altijd diep zat. Ik miste alleen het juiste onderwerp. Over welk onderwerp kan ik uren praten? Binnen welk kader wil ik nog veel meer leren en inspirerende mensen ontmoeten? Hoe kan ik nog meer (startende) ondernemers helpen op een laagdrempelige manier? 

Start van Ondernemen met lef

En dat was het begin van dit platform in december 2020. Ondernemen met lef, het platform voor lef & power voor jouw bedrijf. Een plek waar ik in gesprek ga met succesvolle ondernemers, waar ik tips & tricks deel die ik tegenkom en waar ik (startende) ondernemers met elkaar in verbinding breng. Waar je terecht kunt voor motivatie & een dosis positiviteit. Want ondernemen is een hele uitdaging én vereist behoorlijk wat vertrouwen en doorzettingsvermogen. Hoe vet zou het zijn als er door mijn platform er al een paar ondernemers succesvol worden in wat ze het allerliefste doen? Wanneer ik dan aankomend jaar op een festival sta met een cocktail in mijn hand, te genieten van mijn kostbare vrije tijd,  en een wildvreemde mij vervolgens herkent van OML. Dan kan ik, net zo vrolijk en dit keer 24/7 als mijzelf, dankbaar en enthousiast terug reageren :).

Ondernemen met lef doet mij goed,
ookal is het f*cking eng.

— Kirsten —